ADANA / ALADAĞ - Boztahta Şehit Serdar Yıldırım Ortaokulu

Kas

Ulu Önderimizin aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümü sebebiyle okulumuzda anma etkinlikleri düzenlenmiştir.

Kas

LCW firmasının okulumuza gönderdiği kıyafet yardımları öğrencilerimize dağıtıldı.

Kas

3 - 9 Kasım Organ baışı Haftası kapsamında okulumuzda çeşitli etkinlikler yapılmıştır.

Kas

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Cumhuriyet Bayramı okulumuzda kutlandı.

Ekm

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" etkinlikleri ile başladı. Yapılan etkinlik ve törenlerde 15 Temmuz´un anlam ve önemine ilişkin konuşma ve açıklamalar yapıldı. Öğrenciler tarafından şiir, mektup ve kompozisyonlar okundu. Hazırlanan içerikler okul panolarında yayımlandı.

MEB tarafından yayınlanan video izletildi.

May

Her yıl Nisan ayının 23´ü geldiğinde kutladığımız “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” milli bayramlarımızdan biridir. Özünde, Atatürk’ün milli egemenlik ilkesi yatmakta, millet iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu ifade etmektedir.

Atatürk, 23 Nisan 1920’de açılan Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününün, 23 Nisan 1924’te bayram olarak kutlanmasına karar vermiş, bu tarihten 5 yıl sonra yani 1929 yılına gelindiğinde bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan, UNESCO’nun 1979 yılını “Dünya Çocuk Günü” olarak ilan etmesinin ardından uluslararası bir anlam ve önem taşımaya başlamıştır.

Okulumuzda da 23 Nisan çoşkuyla kutlanmıştır. Katkılarından dolayı tüm öğrenci ve öğretmenlerimize ayrıca velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda "10 KASIM ATATÜRK´Ü ANMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ" düzenlenmiştir.

Kas

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI Okulumuzda tüm öğrenci ve öğretmenler tarafından coşku ile kutlandı.

Eyl

2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" etkinlikleri ile başladı. Yapılan etkinlik ve törenlerde 15 Temmuz´un anlam ve önemine ilişkin konuşma ve açıklamalar yapıldı. Öğrenciler Tarafından şiir, mektup ve kompozisyonlar okundu. Dağıtılan broşürler incelendi.

MEB tarafından yayınlanan aşağıda linki verilen video izletildi.

Nis

Birçok farklı alanda yenileşme hareketi içerisine giren okulumuzda peyzaj çalışmaları da dahil olmak üzere birçok çalışma gerçekleştirildi. Boş olan koridor ve merdiven duvarlarına Türk büyüklerinin resimleri asıldı. Panolar yenilendi. Sınıflardaki üçlü milli levhaları yenilendi. Bahçede birden fazla yerde ağaçlandırma ve çiçek dikme çalışmaları yapıldı.

Nis

23 Nisan 2015 Perşembe günü okulumuzda "23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI" büyük bir coşku ile kutlandı. Birçok etkinlik ve yarışmanın düzenlendiği güne velilerin de katılımı oldukça fazlaydı.

Nis

KUTLU DOĞUM ŞİİR ve KOMPOZİSYON YARIŞMASI´nda dereceye giren öğrencilerimiz:

Berivan YALNIZ (Şiir)                 :BİRİNCİ

Serdar ÇELİK (Kompozisyon)  :İKİNCİ

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi Konulu yarışmada derece alan öğrencilerimiz:

Kader BOYRAZ (Resim)                              : BİRİNCİ

Gamze Nur KORDAK (Kompozisyon)      : BİRİNCİ

Berivan YALNIZ (Şiir)                                   : BİRİNCİ

Şenay ERKAN (Şiir)                                      : İKİNCİ

Mrt

Aladağ´da yapılan İstiklal Marşı Okuma Yarışması´nda okulumuzu temsilen yarışmaya katılan 7/A sınıfı öğrencisi Dursun Gül SARI, ilçe genelinde ikinci olmuştur. Kendisini tebrik eder, başarlarının devamını dileriz.